Spodní vrstva
- kešu 130 g
- kokos (mletý) 100 g
- vanilka
- mletá skořice 1/2 lžičky
- kokosové mléko 100 ml
Borůvková vrstva
- kešu (namočené přes noc nebo alespoň 6 hodin) 340 g
- borůvky (mražené) 300 g
- kokosové mléko 1/4 hrnku
- citronová šťáva 2 lžíce
- Kokosový olej 3 lžíce
Dále
- forma na dort (o průměru 12 cm) 3 ks
- pistácie (nebo lesní ovoce na ozdobení)
Postup přípravy
- Spodní vrstva: Kešu společně s mletým kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložte do mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota.
- Hmotu poté rozdělte na 3 části a rovnoměrně rozprostřete a pomocí prstů nebo lžíce přitlačte na dno formiček. Formičky poté překryjte a vložte alespoň na 1,5 hodiny do lednice.
- Borůvková vrstva: Kešu přeceďte, propláchněte a společně s dalšími ingrediencemi vložte do mixéru. Směs mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.
- Vzniklou hmotu poté rozdělte na 3 části a rovnoměrně rozprostřete do formiček se zatuhlou spodní vrstvou.
- Hotové dortíky vložte alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté je ozdobte lesními plody nebo nasekanými pistáciemi a podávejte.