návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Borůvkové kešu dortíky

Hodnoceno: 0x
3 ks porce
nad 2 hodiny
Borůvkové kešu dortíky
Autor: Janina Černá / Cukrfree Borůvkové kešu dortíky
Když máte rádi dezerty, ale nechcete přeslazené dortíky – máme pro vás řešení! Tyto krásně barevné a svěží kousky vás chytí za srdce. ;)

Článek

Čokoládová křupka s mascarpone a ovocem Foto:

16 úžasných nepečených dezertů

Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...

Postup

  1. Spodní vrstva: Kešu společně s mletým kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložte do mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota.
  2. Hmotu poté rozdělte na 3 části a rovnoměrně rozprostřete a pomocí prstů nebo lžíce přitlačte na dno formiček. Formičky poté překryjte a vložte alespoň na 1,5 hodiny do lednice.
  3. Borůvková vrstva: Kešu přeceďte, propláchněte a společně s dalšími ingrediencemi vložte do mixéru. Směs mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.
  4. Vzniklou hmotu poté rozdělte na 3 části a rovnoměrně rozprostřete do formiček se zatuhlou spodní vrstvou.
  5. Hotové dortíky vložte alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté je ozdobte lesními plody nebo nasekanými pistáciemi a podávejte.

Borůvkové kešu dortíky 2 Foto: Borůvkové kešu dortíky; foto: Janina Černá / Cukrfree

Sladký život bez cukru

CukrFree blog Foto:

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka výtečné kuchařky, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařka z něj vyšlá byla ihned vyprodána a okamžitě se dotiskovala.