Suroviny
- smetana ke šlehání 80 ml
- bílá čokoláda 200 g
- máslo 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- kokos (na obalení kuliček)
- mandle (nebo pistácie)
Postup přípravy
- Spolu s maminkou rozehřejte smetanu. Opatrně do ní nalámej bílou čokoládu, odstav z plamene a přidej máslo a vanilkový extrakt.
- Pečlivě metličkou rozmíchej, až se čokoláda rozpustí. Přikryj fólií a odlož do chladu úplně vystydnout. Hmota ztuhne a bude se s ní lépe pracovat. Tuhnutí trvá asi hodinu. Pokud by se ti zdála směs pořád příliš tekutá, dej ji do lednice, tam se to určitě podaří.
- Jakmile je hmota tuhá, můžeš začít válet kuličky. Pokud máš rád oříšky, můžeš přidat do každé kuličky jednu celou mandli nebo pistáciový oříšek.
- Na talíř si vysyp strouhaný kokos a každou kuličku v něm obal.
- Kuličky vydrží asi týden až dva, ale skladuj je pro jistotu v ledničce.