Suroviny
- ovesné vločky (bezlepkové ) 100 g
- mandlová mouka 75 g
- bramborový škrob 4 lžíce
- sůl 1/2–1 lžička
- přepuštěné máslo (ghí) 5 lžic (v pokojové teplotě)
- vejce 1 ks
Náplň
- olivový olej 1 lžíce
- cuketa 150 g
- cherry rajčata 4 ks
- česnek 2 stroužky
- feta 100–150 g
- vejce 4 ks
- rostlinné mléko 75 ml
- bazalka (hrst čerstvých bylinek – bazalka, tymián)
Postup přípravy
- Ovesné vločky rozmixujte dohladka. Vznikne tak skvělá mouka, kterou můžete použít na cokoliv.
- Suché ingredience smíchejte dohromady – 100 g mouky z bezlepkových vloček, 75 g mandlové mouky, 4 lžíce škrobu a ½–1 lžička soli.
- K nim přidejte ještě 5 lžic ghí másla, 1 vejce a rukama připravte těsto. Vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 min odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravte náplň. Na jedné lžíci olivového oleje orestujte kostky či proužky nakrájené cukety, najemno nasekané tvrdší části jarních cibulek, kostičky česneku a přepůlená cherry rajčátka. Jakmile po 5 až 7 minutách zelenina změkne, sundejte z ohně.
- V míse prošlehejte 4 vejce, přidejte 75 ml mléka, čerstvě namletý pepř, hrst nadrobno posekaných bylinek, nakrájenou zbylou horní část jedné jarní cibulky a 150 g feta sýru. Ten rukama rozmělněte na drobné kousky.
- Nahřejte si troubu na 185 °C.
- Uleželé těsto položte na 1 kus pečicího papíru, druhý kus pečicího papíru položte na těsto a přes papír vyválejte kruh. Následně přendejte do formy. Prsty upravte okraje do výšky 1–1,5 cm. Spodek těsta propíchejte vidličkou a dejte předpéct na 10 minut do trouby.
- Dokončete přípravu náplně. Orestovanou zeleninu přidejte k vejcím se sýrem a promíchejte. Náplň nalijte na předpečené těsto a pečte na 175 °C cca 25–30 minut.