reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Bezlepkový quiche
Autor: P&G Foodies Bezlepkový quiche

Bezlepkový quiche

Hodnoceno: 0x
S tímto bezlepkovým těstem se vám bude skvěle pracovat. Navíc má zajímavě oříškovou chuť a slaná náplň se zeleninou a sýrem je sázkou na jistotu! :)
do 1,5 hodiny

reklama

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...

Suroviny

reklama

Postup

  1. Ovesné vločky rozmixujte dohladka. Vznikne tak skvělá mouka, kterou můžete použít na cokoliv.
  2. Suché ingredience smíchejte dohromady – 100 g mouky z bezlepkových vloček, 75 g mandlové mouky, 4 lžíce škrobu a ½–1 lžička soli.
  3. K nim přidejte ještě 5 lžic ghí másla, 1 vejce a rukama připravte těsto. Vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 min odpočinout do lednice.
  4. Mezitím si připravte náplň. Na jedné lžíci olivového oleje orestujte kostky či proužky nakrájené cukety, najemno nasekané tvrdší části jarních cibulek, kostičky česneku a přepůlená cherry rajčátka. Jakmile po 5 až 7 minutách zelenina změkne, sundejte z ohně.
  5. V míse prošlehejte 4 vejce, přidejte 75 ml mléka, čerstvě namletý pepř, hrst nadrobno posekaných bylinek, nakrájenou zbylou horní část jedné jarní cibulky a 150 g feta sýru. Ten rukama rozmělněte na drobné kousky.
  6. Nahřejte si troubu na 185 °C.
  7. Uleželé těsto položte na 1 kus pečicího papíru, druhý kus pečicího papíru položte na těsto a přes papír vyválejte kruh. Následně přendejte do formy. Prsty upravte okraje do výšky 1–1,5 cm. Spodek těsta propíchejte vidličkou a dejte předpéct na 10 minut do trouby.
  8. Dokončete přípravu náplně. Orestovanou zeleninu přidejte k vejcím se sýrem a promíchejte. Náplň nalijte na předpečené těsto a pečte na 175 °C cca 25–30 minut.

Bezlepkový quiche 2 Foto:

Bezlepkový quiche 3 Foto: Bezlepkový quiche; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

reklama

reklama