Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bezlepkový quiche
S tímto bezlepkovým těstem se vám bude skvěle pracovat. Navíc má zajímavě oříškovou chuť a slaná náplň se zeleninou a sýrem je sázkou na jistotu! :)
do 1,5 hodiny
Článek
23 báječných receptů na quiche a slané koláče
Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Suroviny
- bezlepkové ovesné vločky 100 g
- mandlová mouka 75 g
- bramborový škrob 4 lžíce
- Sůl 1/2–1 lžička
- ghí (přepuštěné máslo) 5 lžic (v pokojové teplotě)
- Vejce 1 ks
Náplň:
- Olivový olej 1 lžíce
- Cuketa 150 g
- cherry rajčátka 4 ks
- jarní cibulka 2 ks
- Česnek 2 stroužky
- sýr Feta 100–150 g
- Vejce 4 ks
- rostlinné mléko 75 ml
- hrst čerstvých bylinek – bazalka, tymián
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ovesné vločky rozmixujte dohladka. Vznikne tak skvělá mouka, kterou můžete použít na cokoliv.
- Suché ingredience smíchejte dohromady – 100 g mouky z bezlepkových vloček, 75 g mandlové mouky, 4 lžíce škrobu a ½–1 lžička soli.
- K nim přidejte ještě 5 lžic ghí másla, 1 vejce a rukama připravte těsto. Vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 min odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravte náplň. Na jedné lžíci olivového oleje orestujte kostky či proužky nakrájené cukety, najemno nasekané tvrdší části jarních cibulek, kostičky česneku a přepůlená cherry rajčátka. Jakmile po 5 až 7 minutách zelenina změkne, sundejte z ohně.
- V míse prošlehejte 4 vejce, přidejte 75 ml mléka, čerstvě namletý pepř, hrst nadrobno posekaných bylinek, nakrájenou zbylou horní část jedné jarní cibulky a 150 g feta sýru. Ten rukama rozmělněte na drobné kousky.
- Nahřejte si troubu na 185 °C.
- Uleželé těsto položte na 1 kus pečicího papíru, druhý kus pečicího papíru položte na těsto a přes papír vyválejte kruh. Následně přendejte do formy. Prsty upravte okraje do výšky 1–1,5 cm. Spodek těsta propíchejte vidličkou a dejte předpéct na 10 minut do trouby.
- Dokončete přípravu náplně. Orestovanou zeleninu přidejte k vejcím se sýrem a promíchejte. Náplň nalijte na předpečené těsto a pečte na 175 °C cca 25–30 minut.
Bezlepkový quiche; foto: P&G Foodies
Seznamte se s P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.