Suroviny
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa 200 g
- kakaový prášek 2 lžíce
- Máslo 250 g
- Cukr 200 g
- Vejce 6 ks
- malinová omáčka na ozdobení
- cukr moučka
Na krém chantilly
- vanilkový lusk 1 ks
- smetana ke šlěhání
- cukr moučka 2 lžíce
Na čokoládové ozdoby
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup přípravy
- Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. V jedné míse rozšlehejte 6 vajec, v další pak smíchejte máslo s cukrem. Obě hmoty spojte dohromady, přisypte kakaový prášek a pořádně promíchejte. Potom přilijte rozpuštěnou čokoládu a vypracujte těsto.
- Formu na dort vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem. Přilijte těsto, troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 25–30 minut.
- Mezitím si připravte krém: vanilkový lusk rozkrojte a dřeň vyškrábněte do misky.
- Přilijte smetanu, vyšlehejte a přidejte cukr. Hotový krém zatím schovejte do lednice.
- Teď si připravte čokoládové ozdoby: do sklenice vložte cukrářský sáček a nalijte do něj rozpuštěnou čokoládu, která by neměla být příliš přehřátá. Ideálně pracujte na studené pracovní desce, aby čokoláda dobře tuhla.
- Na pečicí papír lijte pomocí cukrářského pytlíku čokoládu a tvořte libovolné tvary. Ozdoby nechte ztuhnout.
- Upečený koláč vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladit, nakrájejte a nandejte na talíř. Ozdobte malinovou omáčkou, která vám zbyla z přípravy čokoládové pěny, a smetanou, do které zapíchejte čokoládovou ozdobu a lístek máty. Na závěr koláč posypte cukrem a podávejte.