zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bábovka s mákem a povidly
Autor: Slepičárna blog Bábovka s mákem a povidly

Bábovka s mákem a povidly

Hodnoceno: 7x
Chcete se vrátit do dětství? S voňavou bábovkou se vám to povede raz dva. Je krásně sladká, vláčná a s mákem a povidly neskutečně vylepšená! :)
do 1 hodiny
12–18 porcí

reklama

Suroviny (12–18 porcí)

Postup

  1. Utřete vejce s cukrem.
  2. Poté přidejte jogurt, šlehejte, postupně přidávejte mák a povidla. Pokud jsou moc tuhá, zřeďte je troškou teplé vody.
  3. Zapracujte mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka vmíchejte olej a nasekanou čokoládu.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte pečlivě olejem a vysypte moukou.
  5. Těsto do ní rovnoměrně rozdělte. Pečte dozlatova, asi 35 až 40 minut. 
  6. Upečenou bábovku poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Ještě zatepla ji opatrně vyklopte na talíř, nechte vystydnout a poté nakrájejte. 

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: bábovka , sladké pečení , Sladké , Česká kuchyně