Suroviny
- vejce 3 ks
- třtinový cukr 5 lžic
- bílý jogurt 150 g
- mletý mák 1/2 hrnku
- švestková povidla 3 lžíce
- polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku + na vysypání formy
- prášek do pečiva (bez fosfátů) 1 lžíce
- olej 1/2 hrnku + na vymazání formy
- bílá čokoláda 50 g
Postup přípravy
- Utřete vejce s cukrem.
- Poté přidejte jogurt, šlehejte, postupně přidávejte mák a povidla. Pokud jsou moc tuhá, zřeďte je troškou teplé vody.
- Zapracujte mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka vmíchejte olej a nasekanou čokoládu.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte pečlivě olejem a vysypte moukou.
- Těsto do ní rovnoměrně rozdělte. Pečte dozlatova, asi 35 až 40 minut.
- Upečenou bábovku poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Ještě zatepla ji opatrně vyklopte na talíř, nechte vystydnout a poté nakrájejte.