Najděte si recept
Na co máte chuť?

Avokádové brownies
Suroviny (16 ks porcí)
- hořká čokoláda 100 g
- zralá avokáda 2 ks
- vejce 2 ks
- olej 40 ml
- med 2 lžíce
- mleté vlašské ořechy 90 g
- holandské kakao 50 g
- kypřicí prášek 2 lžičky
- špetka soli
Postup
- Troubu předehřejte na 170 °C. Nad vodní lázní rozehřejte hořkou čokoládu s olejem.
- Rozehřátou čokoládu společně s ostatními ingrediencemi přemístěte do mixéru a mixujte dohladka. Mixujte cca 1 minutu.
- Pečicí formu (20 × 20 cm) vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní připravené těsto a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 30–35 minut při 160–170 °C.
- Brownies nechte vychladnout na mřížce po dobu 10–15 minut, rozkrájejte na 16 kousků a podávejte.
PRIMA TIP: Brownies nám nejvíce chutná s banánovou zmrzlinou – zmrazte přes noc 2–3 banány a pak jen rozmixujte dohladka a podávejte s brownies.
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.
“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.
V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.
Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.