Léto je obdobím, kdy je velmi snadné jíst zdravě. Těžká jídla nás přirozeně nelákají a raději jíme čerstvou zeleninu a lehčí pokrmy. Vyzkoušejte třeba tento recept na plněná avokáda s tuňákem, organismus nabijete vitaminy, minerály a potřebnými omega-3 mastnými kyselinami a ještě si pochutnáte :)
2 porce
30 minut
Suroviny
zralá avokáda
4 ks
tuňák Calvo v olivovém oleji
2 plechovky (po 80 g)
větší rajče
1 ks
červená cibule
1 ks
Česnek
2 stroužky
hrst nasekaného koriandru
Citron
1 ks
Sůl
čerstvě namletý pepř
cherry rajčátka a čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Postup přípravy
Avokáda oloupejte, rozpůlte a vyjměte pecky. Vzniklé poloviny pokapejte citronem, aby nedošlo k oxidaci. Pomocí lžíce prohlubte otvory po peckách u šesti polovin avokád. Získanou dužinu spolu se zbylými dvěma polovinami avokád rozmačkejte vidličkou nebo rozetřete nožem.
Najemno nakrájejte červenou cibuli, rajče a česnek. Maso z tuňáka nechte odkapat a smíchejte spolu s rajčaty, červenou cibulí, česnekem a rozmačkaným avokádem. Nakonec vzniklou směs dochuťte přidáním koriandru, soli a pepře.
Směsí plňte půlky avokáda, které můžete ozdobit půlkou cherry rajčátka a lístky koriandru. Podávat můžete samostatně nebo s opečeným chlebem ochuceným olivovým olejem, česnekem a bylinkami.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.