Suroviny
- zralá avokáda 4 ks
- tuňák Calvo v olivovém oleji 2 plechovky (po 80 g)
- větší rajče 1 ks
- červená cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- hrst nasekaného koriandru
- Citron 1 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- cherry rajčátka a čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Postup přípravy
- Avokáda oloupejte, rozpůlte a vyjměte pecky. Vzniklé poloviny pokapejte citronem, aby nedošlo k oxidaci. Pomocí lžíce prohlubte otvory po peckách u šesti polovin avokád. Získanou dužinu spolu se zbylými dvěma polovinami avokád rozmačkejte vidličkou nebo rozetřete nožem.
- Najemno nakrájejte červenou cibuli, rajče a česnek. Maso z tuňáka nechte odkapat a smíchejte spolu s rajčaty, červenou cibulí, česnekem a rozmačkaným avokádem. Nakonec vzniklou směs dochuťte přidáním koriandru, soli a pepře.
- Směsí plňte půlky avokáda, které můžete ozdobit půlkou cherry rajčátka a lístky koriandru. Podávat můžete samostatně nebo s opečeným chlebem ochuceným olivovým olejem, česnekem a bylinkami.