Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Asijský salát z rýžových nudlí s chřestem

4–6 porce
do 30 minut
Asijský salát z rýžových nudlí s chřestem
Asijský salát z rýžových nudlí s chřestem Autor: Marek Kučera
V tomto svěžím salátu se snoubí křehkost chřestu s jemnou elegancí japonské kuchyně a jejím decentním dochucováním.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nudle připravte podle návodu na obalu (obvykle je stačí jen zalít vroucí vodou nebo namočit do vlažné). Sceďte je. V pánvi rozehřejte sezamový olej a osmažte na něm kostičky tofu dozlatova, trvá to asi 7 minut.
  2. Do pánve přidejte kousky chřestu, lehce osolte a restujte ještě 3 až 4 minuty, až bude chřest lehce opečený. Prošlehejte přísady na zálivku.
  3. Nudle dejte do velké mísy, promíchejte s polovinou zálivky, osolte je a opepřete. Vsypte tofu s chřestem a nudličky okurky, znovu promíchejte a zakapejte trochou zbylé zálivky. Podávejte posypané nakrájeným koriandrem a nakrájenou chilli papričkou podle chuti.
Reklama

Asijský salát z rýžových nudlí s chřestem  Foto:

Asijský salát z rýžových nudlí s chřestem, foto Marek Kučera

Další originální recepty ze zeleného chřestu najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama