zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Asijská houbová polévka
Autor: Good Mood Spoon Asijská houbová polévka

Asijská houbová polévka

Hodnoceno: 0x
Tato polévka je vhodná i pro vegany, jelikož neobsahuje žádné živočišné ingredience.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. V menším hrnci zahřívejte vývar, přidejte citronovou trávu a zázvor. Přiveďte k varu a nechte pomalu probublávat pod pokličkou, dokud nepřipravíte vše ostatní (asi 15–20 minut).
  2. Pusťte se do přípravy hub. Očistěte je, jak jste zvyklí (já klobouky otírám kuchyňskou utěrkou) a nakrájejte na větší kousky (několik pěkných si můžete nechat stranou, opéct na pánvičce a použít při servírování). Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte sekanou cibuli a smažte, dokud nezačíná lehce hnědnout. Přidejte houby a opékejte asi 5 minut. Až se rozvoní, lehce je osolte a přilijte k nim přecezený vývar. Přikryjte poklicí a nechte vařit.
  3. Jakmile jsou houby měkké, dochuťte sójovou omáčkou a kari pastou (já dávám zarovnanou čajovou lžičku). Přidejte i celou plechovku kokosového mléka, citronovou šťávu a dobře promíchejte.
  4. Podávat můžete s několika opečenými houbami (viz. bod 2) a trochou kokosového krému.

Good Moon SpoonTa nejlepší lžička!

GOOD MOOD SPOON je blog o čistě rostlinném vaření, který ukazuje, že veganská strava je rozmanitá, chuťově skvělá a na pohled krásná. Píše, fotí i vaří Daniela Pešová, studentka medicíny, kterou přátelé stále přemlouvají, aby si namísto ordinace otevřela kavárnu. Recepty snadné i náročnější, ze surovin základních i těch, které jste možná dosud neznali, vždy sezonní a zdravé.

Máme zde i další veganské pokrmy:

reklama