Korpus
- digestivní celozrnné sušenky 10 ks
- kakaové arašídové máslo (např. Šufánek) 1 lžíce
- kokosový olej 1 lžíce
- bio plnotučné mléko 2 lžíce
Krém
- Skyr 280 g
- polotučný tvaroh 70 g
- Mascarpone 160 g
- bio vejce 2 ks
- třtinový cukr 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- holandské kakao 2 lžíce
- kakaové arašídové máslo 2 lžíce
Dokončení
- 16% zakysaná smetana 200 g
- 70% nebo víceprocentní čokoláda 60 g
- lískové ořechy 50 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Sušenky rozdrťte a smíchejte je s arašídovým máslem, mlékem a kokosovým olejem.
- Formu na dort vyložte pečicím papírem a na dno vtlačte sušenkovou hmotu, aby ho celé rovnoměrně pokryla. Formu dejte do trouby a pečte 5 minut.
- Mezitím připravte krém – všechny ingredience dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu K a vyšlehejte krém.
- Po 5 minutách vyndejte formu, nechte chvilku zchladnout a na korpus nalijte krém, aby byl rovnoměrně rozprostřen. Formu dejte do trouby a pečte 25 minut.
- Mezitím připravte vrchní vrstvu cheesecaku. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázní a poté ji smíchejte se smetanou, aby vznikl čokoládový krém.
- Oříšky opražte nasucho na pánvi a nožem je rozsekejte na kousky.
- Po 25 minutách vyndejte formu opět z trouby, nechte opět chvilku vychladnout a nakonec na cheesecake naneste vrstvu z čokolády a zakysané smetany a dejte naposledy do trouby už jen na 5 minut.
- Po upečení kraje posypte nasekanými ořechy, nechte cheesecake zchladnout a přes noc jej vychlaďte v lednici.