návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Andaluské fazole s chorizem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Andaluské fazole s chorizem
Autor: profimedia.cz Andaluské fazole s chorizem
Pokud nechcete dávat víno, můžete u tohoto receptu použít 4 lžíce sherry a 100 ml vody. Celý pokrm tím získá trochu jiný říz.

Postup

  1. Na velké pánvi opékejte chorizo (vysvlečené ze střívka a nakrájené na plátky), dokud nevyteče všechen tuk. Přidejte nasekanou cibuli, celer, papriku a česnek a opékejte, dokud vše nezměkne.
  2. Vmíchejte víno, rajčátka, ochuťte a vařte na nízké teplotě asi 15 minut, občas promíchejte, abyste rozmačkali rajčata, a vařte tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte fazole nebo cizrnu a na mírném ohni vařte dalších 5 minut.
  4. Posypte pořádnou dávkou petrželky a podávejte horké nebo teplé s chlebem.

Andaluské fazole s chorizem Foto:

Andaluské fazole s chorizem, foto: Profimedia.cz