Suroviny
- kešu 1 hrnek
- voda 3/4 hrnku
- kokosové mléko 2 lžíce
- probiotika (probiotický prášek nebo vysypaný prášek z tablety) 1/2 lžičky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- citronová šťáva
- ovoce 1 hrnek
Další inspiraci můžete najít například v knize Hravě o živé stravě, která je první odbornou publikací v českém jazyce zaměřující se komplexně na vitariánství, veganství a vegetariánství u dětí.
Postup přípravy
- Všechny ingredience rozmixujete ve vysokorychlostním mixéru dohladka. Nechte jogurt zhruba 24 hodin zrát při pokojové teplotě a poté uskladněte v chladničce. Ozdobte ovocem a případně doslaďte dle chuti.
- Prima tip: Jogurty můžete připravit také z makadamových nebo vlašských ořechů. Ostatní druhy ořechů je lepší pro krémovější konzistenci smíchat s kešu. V případě alergie na kešu můžete použít mandle.