Na těsto
- hladká mouka 250 g
- máslo (studené) 120 g
- sůl 1/2 lžičky
- vejce 1 ks
- voda (studená) 60 ml
- smetana na vaření
Na náplň
Postup přípravy
- Do mísy dám nastrouhaný parmazán, lučinu a majonézu. Přidám cibulu, tymián a opepřím. Zamíchám a odložím stranou.
- Těsto připravím tak, že do větší mísy nasypu mouku a sůl. Přidám na kostky nakrájené máslo a prsty ho rozdrobím na jemné kousky.
- Přidám vejce a přiliji vodu. Zpracuji na hladké těsto. Těsto zabalím do potravinářské fólie a dám do lednice aspoň na hodinu.
- Těsto rozdělím na čtyři díly a pomocí prstů a dlaně vyválím na čtyři stejné kruhy.
- Troubu předehřeji na 190°C. Na plech rozložím pečící papír, na který dám připravené těsto na koláče.
- Náplní na koláče potřu prostředek těsta a nechám asi 1,5 centimetru okraje prázdný. Na náplň rozložím rajčata a okraje těsta ohnu nahoru. Okraje těsta potřu smetanou.
- Peču asi 45 minut nebo dokud není těsto upečené dozlatova.
- Před podáváním posypu tymiánem.