Suroviny
- rajčata (čerstvá) 15 ks
- máslo
- mleté hovězí maso 200 g
- mleté telecí maso 200 g
- bujón (Knorr Bohatý bujón kuřecí) 1 kalíšek
- cibule 1 ks
- zakysaná smetana 200 ml
- pažitka (nasekaná) 1 malý svazek
- rýže 5 lžic
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Odřízněte vršky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži.
- Na pánvi usmažte cibuli dohněda, přidejte maso. Smažte několik minut, poté přidejte sklenici vody a Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Dochuťte pepřem a duste cca 15 minut do chvíle, kdy maso bude měkké. Přidejte uvařenou sypkou rýži a zamíchejte.
- Nadívejte rajčata a zakryjte je odříznutými vršky.
- Následně přendejte rajčata do žáruvzdorné nádoby a pečte po dobu 15 minut v troubě rozehřáté na teplotu 180 stupňů.
- Servírujte polité rozehřátým máslem se zakysanou smetanou a posypané pažitkou.
Komerční sdělení