Suroviny
- vařená nebo konzervovaná cizrna 200 g
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- kari koření 0,5 lžičky
- sušený česnek 0,5 lžičky
- Sůl
- Pepř
- mletý kmín 1/4 lžičky
- sušený tymián 1/4 lžičky
- chilli 1/4 lžičky
- Brokolice 1 ks
- citronová štáva
- quinoa 1,5 hrnku
- Voda 2 hrnky
- semínka z granátového jablka 0,5 hrnku
- Avokádo 1 ks
Na pesto
- bazalkové listy 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- Česnek 2 stroužky
- Citron 1 ks
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Sůl
- Pepř
- kousek chilli papričky
Postup přípravy
- Cizrnu vsypte do mísy a smíchejte s jednou lžící olivového oleje, kari kořením, sušeným česnekem, solí, pepřem, mletým kmínem, tymiánem a chilli. Takto marinované vhoďte do pánve.
- Brokolici rozeberte na růžičky a přidejte k cizrně. Vše opékejte asi 10 minut, nakonec zastříkněte citronovou šťávou. Mezitím si připravte quinou.
- Quinou uvařte v osolené vodě (trvá to asi 15 minut). Do mixéru vložte bazalkové listy, petrželku, česnek, citronovou šťávu a kůru, olivový olej, sůl, pepř a kousek chilli papričky.
- Rozmixujte v pesto, které pak vmíchejte do uvařené quinoy. Opečenou cizrnu a brokolici vmíchejte do quinoy spolu se semínky z granátového jablka a ozdobte plátky avokáda.