Suroviny
- quinoa 40 g
- bujonový prášek v bio kvalitě 1 lžička
- sušené brusinky 15 g
- Olivový olej 2 lžíce
- červená cibule, nakrájená 20 g
- česnek, nakrájený nadrobno 1 stroužek
- špetka sušeného estragonu
- žlutá paprika, nakrájená 1/2 ks
- červená chilli paprička, nakrájená nadrobno 1/4 ks
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- syrové kešu oříšky 20 g
- hladkolistá petržel, nakrájená nadrobno 20 g
- sýr feta, rozdrobený 25 g
Postup přípravy
- Odměřte objem quinoy a pak přiveďte v rendlíku k varu dvojnásobný objem vody. Přidejte quinou a bujonový prášek, znovu přiveďte k varu a vařte 20 minut, aby se začal oddělovat "klíček". Sceďte a odložte stranou. Zatímco se quinoa vaří, namočte brusinky.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a mírně je 5 minut opékejte, aby změkly, pak přidejte estragon a 2 lžíce vody a duste 2–3 minuty, aby cibule změkla.
- Vmíchejte žlutou papriku, chilli papričku, citronovou šťávu, kešu oříšky a scezené brusinky s dalšími 2 lžícemi vody. Vsypte quinou, promíchejte a 2–3 minuty prohřívejte.
- Odstavte a ochuťte citronovou kůrou a petrželkou. Vmíchejte sýr feta a podávejte teplé nebo studené, podle chuti.