Jednou týdně si uvařte pořádnou dávku quinoy a pak ji ohřívejte po porcích. Tento salát je skvělý teplý i zastudena. Pokud mu budete chcít dodat ještě větší šmrnc, přidejte semena granátových jablek – dodají pokrmu barvu i svěží chuť.
Odměřte objem quinoy a pak přiveďte v rendlíku k varu dvojnásobný objem vody. Přidejte quinou a bujonový prášek, znovu přiveďte k varu a vařte 20 minut, aby se začal oddělovat "klíček". Sceďte a odložte stranou. Zatímco se quinoa vaří, namočte brusinky.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a mírně je 5 minut opékejte, aby změkly, pak přidejte estragon a 2 lžíce vody a duste 2–3 minuty, aby cibule změkla.
Vmíchejte žlutou papriku, chilli papričku, citronovou šťávu, kešu oříšky a scezené brusinky s dalšími 2 lžícemi vody. Vsypte quinou, promíchejte a 2–3 minuty prohřívejte.
Odstavte a ochuťte citronovou kůrou a petrželkou. Vmíchejte sýr feta a podávejte teplé nebo studené, podle chuti.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.