Suroviny
- quinoa
- lilek 2 ks
- mrkev 1 ks
- rajčata 2 ks
- zeleninový vývar
- hladkolistá petržel
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Na omáčku
- červená paprika 4 ks
- červená cibule 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- rozmarýn 1 snítka
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Quinou uvařte v zeleninovém vývaru podle návodu na obale. Lilky rozpulte, dužinu jemně nařežte nožem křížem krážem, osolte a opepřte. Nechte chvíli vypotit.
- Teď si připravte omáčku z paprik: papriky pokapejte olivovým olejem a předem upečte v troubě rozpálené na 200 stupňů, dokud slupka nezčerná. Pak je zabalte do alobalu, aby se spařily, slupku odstraňte a očištěnou dužinu nechte zchladit. V pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte na něm cibuli a pak přidejte nakrájený česnek. Na závěr vmíchejte pečené papriky a rozmarýn, opepřte, osolte a nechte chvíli povařit.
- Směs přendejte do misky a rozmixujte. Dosolte a dopepřte.
- Na rozehřátém olivovém oleji orestujte lilek z obou stran a přidejte nakrájená rajčata, která jste předem spařili a zbavili slupky. Pak přisypte bazalku.
- Uvařenou quinou osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a vmíchejte nakrájenou petrželku, mrkev a zbytek spařených rajčat.
- Nandejte na talíř, pak přidejte orestované lilky s rajčátky, omáčku z paprik a ozdobte lístky čerstvé bazalky.