Suroviny
- křehké těsto 225 g
 - hladká mouka
 - olivový olej 1 lžíce
 - cibule 1 ks
 - vejce 2 ks
 - měkký tvaroh (plnotučný měkký tvaroh nebo čerstvý sýr) 200 g
 - kozí sýr (měkký čerstvý ) 25 g
 - smetana 300 ml
 - kopr (čerstvý) 1 lžíce
 - pepř (čerstvě namletý)
 - uzený losos 125 g
 
Postup přípravy
- Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto a vložte ho do dortové formy 23 cm v průměru a 4 cm vysoké s vyndavacím dnem vyložené pečicím papírem. Přikryjte a dejte na 30 minut chladit do ledničky. Troubu předehřejte na 200 °C.
 - Základnu z těsta propíchejte vidličkou, potom ji přikryjte velkým archem pečicího papíru a naplňte suchými fazolemi. Pečte 10–15 minut, potom opatrně vyndejte fazole a vrchní pečicí papír. Vraťte formu do trouby a pečte dalších asi 5 minut, dokud těsto nebude tuhé na dotek a nezačne být lehce zlatavé. Vyndejte formu z trouby dejte ji stranou, zatímco budete připravovat náplň.
 - Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 5 minut, dokud nebude měkká. Teplotu v troubě snižte na 170 °C. Vejce vyšlehejte spolu s tvarohem a kozím sýrem do hladké hmoty a potom všlehejte smetanu, kopr a pepř. Na těsto ve formě rozložte kousky lososa a orestovanou cibuli a přelijte vše vaječnou směsí.
 - Quiche pečte 45–55 minut, dokud náplň nezačne trochu tuhnout. Ozdobte kousky uzeného lososa a snítkami kopru.