Suroviny
- křehké těsto 225 g
- hladká mouka
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- měkký tvaroh (plnotučný měkký tvaroh nebo čerstvý sýr) 200 g
- kozí sýr (měkký čerstvý ) 25 g
- smetana 300 ml
- kopr (čerstvý) 1 lžíce
- pepř (čerstvě namletý)
- uzený losos 125 g
Postup přípravy
- Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto a vložte ho do dortové formy 23 cm v průměru a 4 cm vysoké s vyndavacím dnem vyložené pečicím papírem. Přikryjte a dejte na 30 minut chladit do ledničky. Troubu předehřejte na 200 °C.
- Základnu z těsta propíchejte vidličkou, potom ji přikryjte velkým archem pečicího papíru a naplňte suchými fazolemi. Pečte 10–15 minut, potom opatrně vyndejte fazole a vrchní pečicí papír. Vraťte formu do trouby a pečte dalších asi 5 minut, dokud těsto nebude tuhé na dotek a nezačne být lehce zlatavé. Vyndejte formu z trouby dejte ji stranou, zatímco budete připravovat náplň.
- Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 5 minut, dokud nebude měkká. Teplotu v troubě snižte na 170 °C. Vejce vyšlehejte spolu s tvarohem a kozím sýrem do hladké hmoty a potom všlehejte smetanu, kopr a pepř. Na těsto ve formě rozložte kousky lososa a orestovanou cibuli a přelijte vše vaječnou směsí.
- Quiche pečte 45–55 minut, dokud náplň nezačne trochu tuhnout. Ozdobte kousky uzeného lososa a snítkami kopru.