Pulledpork
- vepřová krkovice 1 kg
Bbq omáčka
- protlak
Postup přípravy
Krkovici marinujeme v BBQ omáčce, kterou jsme si připravili z uvedených surovin. Vložíme do pekáče, necháme péct 6-7 hodin při nízké teplotě kolem 110°C.Těsně před podáváním krkovici vytáhneme a maso rozmačkáme na jednotlivá vlákna pomocí vidliček. Pokapeme BBQ omáčkou.
Na salát Coleslaw nastrouháme zelí a mrkev. Necháme v cedníku okapat. Zeleninu ještě promačkáme, abychom z ní dostalivšechnu tekutinu pryč. Promícháme se smetanou, majonézou, nadrobno nasekanou cibulí a přidáme šťávu z citrusů a utřený česnek. Salát necháme odležet v lednici. Podávámevychlazené.
Oloupané batáty nakrájíme na podélné hranolky. Povaříme v osolené vodě. Jakmile na povrchu mírně změknou, tak je scedíme. Před podáváním je pak rychle opečeme na pánvi s olejem a máslem.