Postup přípravy
Rozpustíme máslo na pánvi, poté přidáme rozšlehané vejce, které si můžeme podle chuti osolit/opepřit, teplotu nastavíme průměrnou, aby nebyla vejce vespod příliš opečená. Omeletu obrátíme. Jakmile jsou vejce na povrchu zatuhlá, je omeleta hotová. Opatrně ji podebereme a sesuneme na talíř. Omeletu přeložíme na půlku. Poté si vezmeme šunku, kterou vytvarujeme pomocí vykrajovátek/nože do tvaru prasečí hlavy, prasečího ocásku a prasečích nožek. Přiložíme k omeletě na talíř. Dále rozkrojíme rýžový chlebíček na 2 plátky, které přiložíme na talíř pod zlaté prasátko, spodek talíře nazdobíme listovou petrželí. Fantazii se meze nekladou, každý si může udělat prasátko dle svých představ, jak je libo.