Suroviny
- mrkev 2 -
- petržel 1 -
- celer 1/4 -
- pórek 1/2 -
- paprika 1 -
- rajče 1-2 -
- libeček -
- bršlice kozí noha -
- kurkuma 1 ML
- bobkový list 1 -
- nové koření 3 -
- droždí 1-2 PL
- kokosové máslo 1 PL
- pažitka -
- konjaková rýže -
- pepř 4 -
- sůl -
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme nadrobno, přidáme libeček, bršlici a blanšírujeme, tj. vhodíme do vroucí více osolené vody a vaříme 4 minuty, potom slijeme přes cedník a rychle zchladíme. Dáme vařit cca 1 litr vody, kterou jsme osolili a okořenili, vhodíme zeleninu, rajče a krátce povaříme. Mezitím dobře propláchneme konjakovou rýži, kterou přidáme naposled do polévky. Nasekanou pažitku dáme čerstvou na talíř.