Suroviny
Postup přípravy
- Nejdříve si připravíme mangovou omáčku na namáčení závitků – mango očistíme, nakrájíme na kusy a rozmixujeme se šťávou z jedné limety, s očištěním kouskem zázvoru, chilli omáčkou a octem.
- Poté si připravíme zeleninu, okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky, asi 7 cm dlouhé. Avokáda očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Saláty a koriandr omyjeme. Ohřejeme si vodu, osolíme a zalijeme rýžové nudle. Když vodu nasají a uvaří se, tak z nich vodu slijeme. Připravíme si hluboký talíř nebo mísu a do ní nalijeme vlažnou vodu, každý papír na několik sekund namočíme, poté ho položíme na prkýnko a plníme. Do první třetiny naskládáme trochu nakrájené zeleniny s avokádem a salátem. Na ni dáme nudle a navrch několik lístků koriandru. Závitek začneme stáčet, poté přehneme dovnitř kraje a závitek dobalíme. Takto pokračujeme, dokud nedojdou všechny suroviny. Závitky poté ihned podáváme s mangovou omáčkou.