Krém
Postup přípravy
- Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků. K bílkům ve šlehací míse přidáme moučkový cukr a vyšleháme. Pak po jednom zašleháme do sněhu postupně všechny žloutky a do pěny ještě po lžicích všleháme olej. Přidáme prášek do pečiva a postupně po lžicích mouku. Vznikne lehoučké těsto, které nalijeme na papír na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 10 minut v dopředu vyhřáté na 170 °C. Ještě horké upečené těsto ihned přikryjeme vlhkou utěrkou a na ni vyklopíme těsto. Odstraníme pečicí papír a začneme rolovat těsto i s utěrkou a takto necháme upečenou roládu úplně vychladnout.
- Mezitím si připravíme krém: Uvaříme si pudink, a když vystydne, vmícháme do něj máslo a cukr a vše ušleháme v hladkou krémovou hmotu.
- Pak roládu rozvineme a potřeme marmeládou. Třetinu pokapeme likérem, třeba z granátových jablek, a pak krémem, napevno stočíme a dáme opět vychladit.