Head
Postup přípravy
- Maso spolu s cibulí pokrájíme, osolíme, opepříme a dusíme dohromady. Poté pomeleme, přidáme dva stroužky česneku a dáme do mističek vychladit, pro zjemnění můžeme přidat rozpuštěné sádlo a trochu vývaru. Poté necháme vychladit a podáváme s domácím pečivem.
- Domácí pečivo: Do vlažného mléka dáme droždí, špetku soli a necháme vzejít kvásek. Pak do robotu dáme mouku, přidáme kvásek a pustíme hnětení. Po vymíchání, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Poté vyvalíme, vytvarujeme bulky a dáme na plech s pečicím papírem, potřeme vejcem a posypeme dle libosti mákem, kmínem nebo sezamem a dáme na 20 minut péct do trouby na 180°C.