Bramborový knedlík
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na větší kusy a zatáhneme na velmi rozpálené pánvi. Maso dáme do pekáče a vložíme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín. Pečeme 2,5 hodiny na 150 °C. Pečeme při menší teplotě, ke konci podle potřeby zapneme funkci gril. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na konci vyndáme maso a rozmixujeme výpek.
- Bramborový knedlík: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl. Vytvoříme menší válečky, které vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně pět minut. Před servírováním vychladlé válečky osmažíme na rozpálené pánvi na másle dozlatova.
- Špenát: Nakrájenou cibuli osmažíme, podle potřeby zaprášíme moukou, přidáme mléko, poté špenát a necháme vařit. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a před koncem přidáme vajíčko. Na pokrm přidáme čerstvý špenát na ozdobu.