Suroviny
- vepřová žebra 1,5 kg
- fenykl 2
- červená cibule 3
- česnek 5 stroužků
- brambory 1 kg
- oregano
- máslo
- mléko
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Fenykl a cibuli nakrájíme na velké kusy a opečeme na suché pánvi, aby chytla lehce připálenou barvu. Přidáme česnek (celé stroužky). Poté přidáme olej, osolíme, opepříme a zarestujeme.
- Pánev podlijeme vodou a směs přendáme do pekáče. Žebra osolíme, opepříme a položíme na zeleninovou směs. Takhle dám do předehřáté trouby na 180 °C na 45 minut, poté žebra otočíme a pečeme dalších 45 minut.
- Během pečení žebra můžeme pomazávat směsí z citronu a medu. Brambory oloupeme, uvaříme, rozmačkáme, přidáme máslo, mléko a opečenou jarní cibulku.
Autor receptu: Martin Werner