Suroviny
- vepřová panenka
- mozzarella
- sušená rajčata
- petržel
- slanina 250 g
- brambory 1 kg
- slanina 100 g
- pažitka
- mix salátů
- rajče
- balzamikový ocet
- sůl
Postup přípravy
- Maso si umyjeme a očistíme od přebytečných blan. Nařezáváme panenku pomalu do spirály, abychom z ní měly placku. Panenku si naklepeme, osolíme. Na plát masa položíme slaninu, nakrájíme si mozzarellu na plátky a do řady vložíme na plát z panenky, přidáme sušená rajčata a petrželku. Maso smotáme do rolády a na roládu vložíme plátky slaniny, zamotáme potravinářkou nití a zprudka opečeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo. Předehřejme si troubu na 160°C, vložíme maso do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme cca 40 minut.
- Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme opečenou slaninu a pažitku.