Suroviny
- vepřové plecko 10 plátků
- plnotučná hořčice
- cibule 2-3
- zeleninový bujón 1-2
- rýže 2 hrnky
- hladká mouka 120 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Plátky masa si naklepeme rukou, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí, dáme do pekáčku, který je vymazaný olejem. Maso posypeme cibulí na kolečka, zalijeme vývarem z bujonu a dáme péct do trouby na 180 °C na 30 minut.
- Měkké maso dáme stranou, omáčku si přelijeme do hrnce, zahustíme vodou s moukou, dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Rýži si propláchneme, orestujeme na oleji, zalejeme vodou, osolíme a necháme dusit pozvolna cca 15 minut.
Autor receptu: Bohuslava Návratová