Head
- vepřové maso 1 kg
- slanina 15 plátků
Pepřová omáčka
- pepř 25 kuliček
Postup přípravy
- Vepřovou panenku rozkrojíme a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olivovým olejem a hořčicí, plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ni panenku a zamotáme. Takto zabalíme každý kousek panenky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme. Potom ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 180 C a pečeme dozlatova.
- Šťouchané brambory: Brambory uvaříme v osolené vodě. Během varu si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli nakrájenou anglickou slaninu. Brambory scedíme a rozšťoucháme, pak přidáme připravenou opečenou slaninu s cibulí. Podle potřeby dosolíme.
- Pepřová omáčka: Barevný celý pepř orestujeme na másle, rozmačkáme, zalijeme smetanou. Omáčka začne houstnout sama od sebe a není potřeba na zahuštění použít mouku nebo jíšku.