Náplň
- mléko 500 ml
Head
- tuk 90 g
Postup přípravy
- Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme asi pět minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.
- Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečicí papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170°C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.
- Během pečení si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a cukr svaříme v hladký pudink, a za stálého míchání necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rumové aroma.
- Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem.