Suroviny
Postup přípravy
- Předehřejeme si troubu na 200 °C, na plech vyložíme pečicí papír, na něj dáme celé papriky, rajčata, neoloupaný česnek, oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, dvě celé kukuřice, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme 25 minut. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, a cibuli. Přidáme mletý římsky kmín a přilejeme víno, minutu povaříme. Přidáme zeleninový vývar a povaříme. Mezitím z upečených paprik vykrájíme středy, stroužky česneku zbavíme slupek, rajčata a cibuli dáme do mixéru, přilejeme trochu zeleninového vývaru a mixujeme.
- Do hrnce s vývarem přidáme rozmixovanou zeleninu, uvařené luštěniny a kukuřici okrájíme a vše povaříme. Dochutíme solí a drceným pepřem dle chuti. Dozdobíme bylinkami na talíři.