Suroviny
- listové těsto 1 ks
- vejce 1 ks
- voda 1 lžíce
- mozzarella 2-3 kus
- bazalka 0.5 lžička
- bazalka hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Troubu si předehřejte na 200°C. Listové těsto rozviňte a překrojte na dva obdélníky. Vejce vyklepněte do skleničky a vidličkou ho našlehejte se lžící vody a troškou soli. Směsí pak potřete obě poloviny těsta. Strouhanou mozzarellu smíchejte se sušenou i čerstvou bazalkou, solí a pepřem a směs nasypte na jednu polovinu, překryjte druhou, lehce přitlačte k sobě a rádýlkem nakrájejte na 2,5cm proužky. Každý opatrně zakruťte kolem jeho osy. Pak tyčinky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, konce přitlačte, aby se nerozmotaly. Znovu je potřete vejcem a pečte 10–12 minut.