Poleva
- čokoláda na vaření
- máslo 50 g
Náplň
- cukr 4 lžíce
Korpus
- mouka 4 lžíce
Náplň
- ovoce 200 g
Korpus
- kakao 2 lžíce
Postup přípravy
Vyšleháme si bílky na sníh. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem a olejem do pěny. Poté přidáváme na střídačku lžíci sněhu a lžíci mouky smíchané s práškem do pečiva. Pečeme na 180 °C 10 minut. Po vychladnutí vykrojíme kolečka o průměru klasické skleničky.
Na náplň potřebujeme rozpuštěné zchladlé máslo, které vlijeme do tvarohu a šleháme s cukrem a citronem. Na vykrojený korpus uděláme zdobičkou malé bobečky po obvodu a jeden doprostřed, na to dáme další vykrojený korpus a opět zdobičkou náplň. Nahoru poklademe různé ovoce a přelijeme čokoládou, kterou si rozpustíme ve vodní lázni společně s máslem a mlékem.