Suroviny
- rýžové nudle 300 g
- kuřecí maso
- mrkev 3
- pórek 1
- sojové výhonky
- vejce 2-3
- olej
- rybí omáčka 3 PL
- sójová omáčka 3 PL
- třtinový cukr 1 PL
- chilli
- limetka
- koriandr
- arašídy
Postup přípravy
- Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody. Nakrájíme jarní cibulku, mrkev na tenké nudličky (hranolky), pórek na kolečka a maso na kostičky.
- Necháme hodně rozpálit olej a osmažíme na něm vejce, poté hned přidáme kuřecí maso. Následuje zelenina, tedy pórek, mrkev, jarní cibulka. Posypeme cukrem, přidáme sójové klíčky, smíchanou rybí a sójovou omáčku, šťávu z limetky.
- Zapracujeme a přidáme nudle. Orestujeme, necháme změknout, což trvá maximálně dvě minuty. Rozdělíme na porce, můžeme jemně posypat arašídy, ale někdo je tam nemusí, tak je dáme na kraj talíře.
- Přidáme měsíčky limetky, můžeme přidat i kopeček chilli či plátky chilli papričky, ozdobíme proužky zelené části jarní cibulky a je hotovo.
Autor receptu: Pavel Adamec