Suroviny
- rýžové nudle 300 g
 - kuřecí maso
 - mrkev 3
 - pórek 1
 - sojové výhonky
 - vejce 2-3
 - olej
 - rybí omáčka 3 PL
 - sójová omáčka 3 PL
 - třtinový cukr 1 PL
 - chilli
 - limetka
 - koriandr
 - arašídy
 
Postup přípravy
- Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody. Nakrájíme jarní cibulku, mrkev na tenké nudličky (hranolky), pórek na kolečka a maso na kostičky.
 - Necháme hodně rozpálit olej a osmažíme na něm vejce, poté hned přidáme kuřecí maso. Následuje zelenina, tedy pórek, mrkev, jarní cibulka. Posypeme cukrem, přidáme sójové klíčky, smíchanou rybí a sójovou omáčku, šťávu z limetky.
 - Zapracujeme a přidáme nudle. Orestujeme, necháme změknout, což trvá maximálně dvě minuty. Rozdělíme na porce, můžeme jemně posypat arašídy, ale někdo je tam nemusí, tak je dáme na kraj talíře.
 - Přidáme měsíčky limetky, můžeme přidat i kopeček chilli či plátky chilli papričky, ozdobíme proužky zelené části jarní cibulky a je hotovo.
 
Autor receptu: Pavel Adamec