Suroviny
- zelená kari pasta 5 lžic
- kuřecí prsa 1 kg
- limetková šťáva
- chilli paprička
- hrášek 200 g
- třtinový cukr 1 lžíce
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky, osolte a na hodně rozpálené pánvi s olejem opečte dozlatova. Poté vyjměte z pánve. To samé opakujte i se zeleninou – orestujte houby, přidejte hrášek a nakrájenou jarní cibulku. Zeleninu nechte opékat dle tvrdosti a velikosti (asi šest minut), v polovině opékání přidejte i kousky zázvoru (množství dle chuti), poté vyjměte z pánve.
- Ve stejné pánvi na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte kokosové mléko a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte maso a zeleninu, zakápněte limetou, dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Vše nechte ještě chvíli prohřát a podávejte spolu s vařenou nebo dušenou jasmínovou rýží.