Suroviny
- kokosové mléko 750 ml
- zeleninový vývar 500 ml
- galgán 5
- kafir 5
- citronová tráva 2
- limetka 1
- rajče 1 balení
- zázvor
- rybí omáčka 2 PL
- koriandr
- česnek 2
- cibule 1
- tom yum pasta 1
- krevety 1 balení
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Pokrájený česnek s cibulí na oleji necháme lehce rozvonět, přidáme zázvor, galangal, citronovou trávu, kafirove listy a tom yum pastu – necháme chvilku rozvonět. Poté zalijeme rajčaty v plechovce, kokosovým mlékem a vývarem. Necháme povařit cca 30–40 minut. Poté si vyndáme citronovou trávu a zbytek si rozmixujeme. Přes síto se scedíme, aby zbyl jen vývar. Dochutíme rybí omáčkou, popřípadě trošku cukrem nebo limetou, aby byla sladkokyselá. To, co zbylo, dáme znova vařit, přihodíme krevety na cca 2 minuty. Servírujeme s čerstvým koriandrem.