Suroviny
- hovězí líčka 2 ks
- šípková marmeláda 3 lžíce
- šalotka 4
- balzamikový ocet 2 lžíce
- červené víno 200 ml
- bujón 1
- tymián
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Vyjmeme a do výpeku dáme najemno nakrájenou šalotku, orestujeme, zalijeme octem, přidáme marmeládu a necháme rozpustit. Přilijeme víno, necháme trošku odpařit a vložíme zpět maso a tymián. Přilijeme v horké vodě rozpuštěný bujón nebo použijeme vlastní vývar. Podlijeme pouze do poloviny výšky masa, přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 180°C. Za občasného podlévaní pečeme přikryté dvě a půl hodiny. Šťávu ničím nezahušťujeme, pouze redukujeme na požadovanou hustotu. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.