Na těsto
- cukr 50 g
Head
- jablko ks
Postup přípravy
Očistíme si jablka a zbavíme je jádřinců, poté je nakrájíme na měsíčky. Připravíme si těsto smícháním všech ingrediencí a vložíme do lednice. Na pánvi si rozpustíme máslo a zasypeme ho třtinovým cukrem. Čekáme, než se nám vytvoří karamel. Pánev sundáme z plotýnky a vyskládáme nakrájenými jablky, posypeme skořicí. Vyndáme těsto z lednice a rozválíme na o něco větší kolo, než je pánev. Těsto opatrně položíme na jablka a okraje těsta zamačkáme směrem ke dnu pánve. Pečeme v troubě, než těsto zhnědne. Potom si vezmeme o něco větší talíř, než je pánev, a koláč opatrně převrátíme na talíř. Podáváme s domácí šlehačkou nebo creme fraiche s vanilkovým cukrem.