Vanilkový krém
- vanilkový pudink 1 balíček
Korpus
- mouka 350 g
Vanilkový krém
- máslo 150 g
Korpus
- máslo 250 g
Postup přípravy
- Ze surovin na korpus si připravíme těsto, které necháme odležet. Pak těsto rozdělíme na deset kusů. Připravíme tartaletkové formičky 12,5 cm široké. Každý kus těsta rozválíme a přendáme do formičky. Aby těsto nedělalo bubliny, položíme na těsto pečicí papír a nasypeme na něj cokoli těžkého, co můžeme péct (např. fazole). Těsto pečeme na 180°C až 12 minut a korpusy necháme vychladit.
- Do vyššího hrnce dáme cukr, který mícháme. Za stálého míchání vznikne tekutý karamel, který odstraníme z plotny a vidličkou natahujeme. Připravíme si velkou mísu. Vidličkou nabereme na konec špiček karamel, a co nejrychlejším pohybem ruky nad mísou tvoříme karamelové vlasy. Po dokončení uložíme do lednice. Zbytek karamelu, co nám zůstal, dáme znova nad plamen, vmícháme máslo a smetanu, a naléváme do korpusu jako první.
- Uvaříme hustý pudink, který osladíme, vmícháme máslo a vanilkový extrakt, rum. Tento krém přijde do upečených formiček jako druhý. Krém vložíme do cukrářského pytlíku a zdobíme jim košíček. Na vrch tartaletky pokládáme ozdobu z karamelu. Ozdoba v pokojové teplotě se roztápí, takže ozdobíme před podáváním.