Hermelínové
- pažitka 4 lžíce
Niva a lučina
- lučina 80 g
Hermelínové
- máslo 2 lžíce
Niva a lučina
- máslo 1 lžíce
Lučina a eidam
- ředkvička
Postup přípravy
- Hermelín rozmačkáme a společně s máslem rozpustíme za stálého míchání na mírném ohni. Směs dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí navlhčenýma rukama vytvarujeme koule a obalíme v nasekané pažitce. Podáváme s jarní zeleninou, ředkvičkami a pečivem.
- Máslo utřeme dohladka s lučinou a přidáme jemně nastrouhaný eidam a cibulku. Hmotu zamícháme a dáme do lednice ztuhnout. Tvoříme koule, které obalíme v nasekané ředkvičce.
- Rozehřáté máslo smícháme s nivou a lučinou. Dáme do lednice ztuhnout. Poté vytvoříme z hmoty kuličky, které obalíme v namletých ořeších. Podáváme s kapií.