Vlašský salát
Chlebíček
Postup přípravy
- Vlašský salát: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, cibulí na menší kousky, salámem na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo a majonézou. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Pokud je salát příliš hustý, rozředíme ho lákem z okurek. Salát necháme rozležet, nejlépe přes noc.
- Chlebíček: Z majonézy a láku z okurek připravíme přeliv, nesmí být příliš řídký. Bagetu nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme vlašský salát, na něj položíme list hlávkového salátu, okurky nakrájené na plátky, půlku vařeného vejce, přelijeme majonézovým přelivem a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a nakrájenou pažitkou.