Head
- nové koření - -
- bobkový list - -
Postup přípravy
- Připravíme si nálev: nakrájenou kořenovou zeleninu povaříme společně s celým kořením a přilijeme ocet. Hovězí maso prošpikujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vychladlým nálevem. Necháme v ledničce naložené do druhého dne. Pak maso s nálevem pečeme v troubě při 200°C až tři hodiny.
- Houskový kynutý knedlík: Do mísy dáme mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, kam dáme droždí a trochu cukru. Zalijeme vlažnou vodou, poprášíme moukou a necháme vykynout. Do vlažné vody dáme jedno celé vejce a promícháme. Po vykynutí kvásku všechno promícháme v zadělávací míse a necháme asi hodinu vykynout. Z těsta vytvarujeme tři válečky, které vaříme 25 minut v osolené vodě. Při vaření knedlíky opatrně obracíme vařečkou, hotové propícháme špejlí a teplé nakrájíme na kolečka.