Suroviny
Postup přípravy
- Na másle zpěníme cibuli, nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a chvíli ještě smažíme s cibulí. Poté přidáme kurkumu, rozetřený česnek, osolíme a zalijeme horkou vodou. Postupně přidáváme další zeleninu, nejprve kedlubnu, pak na růžičky rozebraný květák, brokolici a pórek. Vaříme téměř doměkka cca 20 minut.
- Zavářka: Nejlépe na nepřilnavé pánvi rozpustíme droždí na lžíci oleje a smažíme, než se vypaří všechna voda a droždí zezlátne. Přidáme ostatní ingredience, strouhanky dáme tolik, aby těsto nebylo příliš tvrdé. Ze zavářky tvoříme navlhčenýma rukama malé knedlíčky, které pak najednou vhodíme do polévky a asi čtyři minuty povaříme, zamícháme ode dna.
- Do vroucí polévky vsypeme domácí nudle, hrnec přiklopíme poklicí a už nevaříme. Na talíři polévku ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.