Postup přípravy
- Z kuřátka si vyřízneme prsa i s kůží a části křídla, osolíme, opepříme. Ve 200 ml vývaru si dle návodu uvaříme polentu, přidáme nastrouhaný sýr dle chuti, trošku másla, osolíme. Tuto směs zabalíme do potravinářské folie a necháme vychladnout.
- Chřest si pár minut v osolené vodě s troškou citronové šťávy. Pak přendáme do studené vody a necháme zchladit, aby chřest zůstal svěže zelený. Na rozpálenou pánev s přepuštěným máslem si dáme kuřecí prsíčka a restujeme z každé strany asi čtyři minuty, zároveň přeléváme tukem. Můžeme do pánve přidat snítku tymiánu nebo stroužek česneku.
- Na druhé pánvi si opečeme polentu, kterou jsme si nakrájeli na kolečka. Do pánve, kde jsme restovali kuřecí prsa, přidáme na 1-2 minuty chřest a prohřejeme.