Špíz
- klobása 6
Postup přípravy
- Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet klobásy, papriku, cibuli a slaninu. Maso osolíme, opepříme a suroviny střídavě napichujeme na špejle. Plné špejle dáme na nízký plech vyložený pečicím papírem, pokapeme po celé délce olejem, posypeme kořením a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C dozlatova. Během pečení otáčíme dle potřeby nebo přikryjeme plech alobalem a pečeme 30 minut, poté odkryjeme a necháme zezlátnout.
- Neloupené a umyté brambory taktéž dáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, posypeme paprikou a podlijeme olejem. Brambory můžeme dát do trouby se špízy a pečeme cca 30-40 minut, dokud nezezlátnou.
- Tatarku připravíme tak, že si do vyšší nádoby rozklepneme vejce a trochu ho rozmixujeme. Začneme postupně přilévat olej a mixujeme, dokud není majonéza tuhá. Následně přidáme okurek, česnek, hořčici, sůl, pepř a lák z okurků a vše rozmixujeme s majonézou. Nakonec přidáme jemně nakrájenou cibuli a vše zamícháme.