Náplň
- máslo 125 g
- tavený sýr 250 g
- vejce 2
- cibule 1
Postup přípravy
- Do rozmraženého špenátu vmícháme tři žloutky a polohrubou mouku, ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zapracujeme do špenátové směsi. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozetřeme těsto a pečeme 12 minut na 180 °C.
- Mezitím si připravíme náplň, cibuli a vejce pokrájíme nadrobno a zamícháme spolu s máslem a taveným sýrem, ochutíme dle libosti. Hotový špenátový piškot vyjmeme z trouby, ještě teplý plát těsta pomocí pečicího papíru opatrně zarolujeme a necháme vychladnout.
- Vychladlý korpus opatrně rozvineme a rovnoměrně potřeme připravenou směsí, pevně zarolujeme, rukama roládu dostatečně utahujeme, aby mezi vrstvami nebyly vzduchové bubliny. Chladíme.
Autor receptu: Jitka Veselá