Postup přípravy
- Hodně osolíme vodu na špagety, aby byla slaná jako moře. Uvaříme špagety dle návodu na obalu. Do pánve na nízký plamen dáme nakrájenou pancettu, tak aby se z ní uvolňoval tuk během vaření špaget. Do mísy nastrouháme pecorino a zamícháme s vejci.
- Před sceděním špaget vezmeme půlku naběračku vody ze špaget (cca 50 ml) a dáme ji do pánve s pancettou a druhou půlku dáme do smíchané směsi sýru a vajec. Přidanou vodu rozmícháme se směsí. Pánev stáhneme z plotny. Sceděné špagety nasypeme do pánve. Voda v pánvi nesmí vřít, aby se nám vejce ve směsi neuvařilo.
- Směs přidáme do pánve, pánev dáme na nízký plamen stále mícháme. Přidáme pepř a mícháme. Jakmile je směs se špagetami zamíchaná, tak servírujeme.
Autor receptu: Erik Kahle, Jakub Smolík