Pečivo
- droždí 1
Head
Postup přípravy
- Vejce si uvaříme natvrdo a po vychladnuti nakrájíme. Sýry nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno. Ingredience mícháme podle toho, jakou pomazánku připravujeme.
- Vejce smícháme s majonézou, dle chuti osolíme a opepříme.
- Sýr eidam smícháme s majonézou a česnekem, dle chuti osolíme a opepříme.
- Šproty smícháme s cibulí, majonézou a trochou kečupu, dle chuti osolíme a opepříme.
- Nivu smícháme s majonézou a trochou tvarohu, dle chuti osolíme a opepříme.
- Pečivo: Všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta a necháme vykynout. Pak si těsto rozvážíme na menší části, ze kterých uděláme rohlíky, nebo housky. Ty necháme znovu nakynout, potřeme vodou, posypeme mákem a upečeme v předehřáté troubě na 200 C dozlatova.