Suroviny
Postup přípravy
- Uvaříme si pudink dle návodu, vaříme a mícháme do zhoustnutí. Připravíme směs ze sypkých surovin (polohrubá mouka, cukr moučka, prášek do pečiva, vanilkový cukr) a pořádně zamícháme. Do jiné misky si dáme oddělené žloutky od bílků, přidáme vodu a vyšleháme. Z bílků si vyšleháme sníh. Do sypké směsi vmícháme žloutky s vodou a přidáme olej. Pořádně promícháme. Do takto připravené směsi postupně vmícháváme sníh z bílků. Na připravený plech (vymazaný, vysypaný) nalijeme a rozetřeme polovinu připraveného těsta. Poté přidáme pudink po celé ploše plechu (pudink může být teplý). Zakryjeme zbylým těstem a dáme do předehřáté trouby na 180 až 200 °C a pečeme 25 minut. Že je hotovo, poznáme také tak, že se těsto odlepilo od kraje plechu.
- Připravíme si v misce zakysanou smetanu a jednu lžíci moučkového cukru, zamícháme. Po upečení piškotu ho necháme hodinu vychladnout. Po vychladnutí nalijeme směs zakysané smetany a zarovnáme s plechem. Nakonec posypeme skořicovým cukrem po celé ploše.