Čokoládová poleva
- hořká čokoláda 2 ks
Hnědá vrstva
- šlehačka 250 ml
Bílá vrstva
- cukr 50 g
Základ
- prášek horké čokolády 1 -
Postup přípravy
- Sušenky rozdrtíme najemno, přidáme kakaový prášek a postupně přilijeme rozpuštěné máslo a džus. Vytvoříme směs a tu natlačíme na dno formy, kterou máme vyloženou pečicím papírem. Dáme do lednice. Mezitím si připravíme hnědou vrstvu:
- Lískooříškový krém si rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme mascarpone a zlehka vmícháme i vyšlehanou šlehačku. Bílou vrstvu si připravíme smícháním mascarpone s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Vrstvíme nejdříve na základ vrstvu bílou, pak hnědou. Nakonec si připravíme čokoládovou polevu, a to tak, že si zahřejeme smetanu, která ale nesmí vařit! Do ní pak přidáme čokoládu nalámanou na kostky. Rozpustíme a dort s nípolijeme . Necháme ztuhnout v lednici.